Üzlet és marketing

success-2081167_640.jpgAz online marketing feladatok sok éven át az edukáláson túl a jelenlétről és a reklámról szóltak. A felmerülő feladatok szinte kivétel nélkül ezekből került ki: forgalom terelése, emberek elérése, webes jelenlétek megtervezése, tartalmak gyártása. Amiről csak érintőlegesen volt szó, az a marketing többi elem, és persze a marketingen kívüli világ. Egy webáruház esetében sem tűnt online marketing feladatnak az, hogy ki a beszállító, vagy az, hogy milyen egyéb csatornákon kell értékesíteni.

Mára viszont az online akkor teret nyert, és a jövőben várhatóan akkora növekedés előtt áll, hogy megjelentek azok a feladatok, amikor tanácsadóként már a teljes üzlettel is kell foglalkozni. Egyre több az olyan kérdés, amely megválaszolásához nem elég azt tudni, milyen hirdetési lehetőségek vannak a Facebook-on vagy hogyan kell beállítani egy automatizált hírlevél küldést.

A marketinges feladatok persze mindig többet jelentettek, mint a reklámozás. Igaz, a hazai piac – főleg annak kvv része – ezt nem igazán akarja érteni. Sok marketinges specialista valójában nem ért a marketinghez, csak az online reklám egy-egy elemét ismeri. Fontosak ezek az elemek, és igen, egyelőre elég is volt ez a tudás, de jönnek azok a kérdések, amikhez már ennél több ismeret kell.

Például az alábbi problémákkal találkoztam az elmúlt hónapokban, több cégnél is:

  • Mit kezdjünk a drop-shipping lehetőségekkel, ha mi gyártók, forgalmazók vagyunk?
  • B2B értékesítéssel foglalkozó cég hogyan nyisson az interneten úgy B2C irányba, hogy ezzel ne sérüljön a B2B ügyfélkör? Magyarul: ha webáruházat indítok, mit fognak szólni a viszonteladóim?
  • Külföld felé kell nyitni, mi legyen a cég online stratégiája?

A fenti kérdésekre nem lehet két mondatban válaszolni. Ismerni kell a céget, a piacot, és ismerni kell a jövőben lehetőségeket is. 

Persze a fenti problémák nem egyszerű kampánykezelés közben merülnek fel, hanem stratégia íráskor. Mert az elmúlt időszakban egyre többen találnak meg olyan feladattal, amikor stratégiát kell írni. Azt nem állítom, hogy mindenki hajlandó is lenne megfizetni ennek az árát, de az érdeklődés egyre nagyobb.

A feladat tehát változik. Online marketing tanácsadóként egyre többször kell használnom az egyetemen szerzett tudásomat (ilyenkor előny, hogy közgazdász vagyok), és egyre többször tesznek fel olyan kérdéseket, mi fog történni 3-5 év múlva a piacon (ilyenkor előny a sok konferencia és a külföldi szaksajtó követése). 

Tetszenek ezek az új feladatok. Sokkal több bennük a kihívás, és sokkal jobban érzem, hogy kell a tudásom.

<!–

–> A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
http://onlinemarketing.blog.hu/2017/09/25/uzlet_es_marketing