Újra zár

lockdown-5041623_640.jpg

Nem volt váratlan, sőt, inkább megkésve történt az a rendelkezés, hogy március 8-tól ismét lezárják az ország nagy részét. Majdnem pont egy évvel az első lezárást követően visszaállunk a célvonalra: lényegében csak élelmiszerboltok, semmi egyéb, még a kaszinók is zárnak.

Szemben a tavalyi lezárással, már nincs nagy sokk, nincs nagy meglepődés, a legtöbb vállalkozó rezignáltan veszi tudomásul azt, ami történik. Ezzel lényegében el is fogadják, hogy ennek kell történnie, ami azért jó, mert mindenki azzal foglalkozik, most mit tegyen. Az elmúlt évben kialakultak azok a módszerek, amivel túlélhető lesz a következő időszak, és mivel most elég konkrét dátumot tudunk a nyitásra, ami nincs is messze, így könnyebben is lehet tervezni mindent.

Persze a járvány még változtathat a terveken, de legalább nem vaktában kell lövöldözni.

Egyébként nagyon sok fog múlni a következő heteken. Ha a vállalkozók elhiszik, hogy amint vége a lezárásoknak, újraindul a gazdaság, akkor ez egyfajta önbeteljesítő jóslatként meg is fog történni. Márpedig az nem lenne baj, mert az elmúlt év nemhogy ment a levesbe, de csúnyán elégette a legtöbb vállalkozás tartalékait is.

Tehát újra zár a kormány, de már nagyon más a helyzet, mint volt egy éve. És reméljük, ez tényleg nem tart sokáig.

Segítség kell ebben a helyzetben? Szeretnél kérdezni marketing témában? Gyere, lépj be az Onlinemarketing Klubba, ott megteheted!

<!–

–> Újra zárA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/03/05/ujra_zar