Új Magyarország

nmo.jpg

Egy helyen találkoztam csak ezzel a hírrel, pedig sokunk életét fogja érinteni: június 1-től a Magyarorszag.hu domain gazdát cserél. Egy új törvény szerint ugyanis:

“a magyarorszag.hu a Magyar Állam elektronikus ügyintézést támogató központi portálja. A domain név azonban 2021. június 1-jével a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. részére átadásra kerül, és ezt követően az így elérhető felület kizárólag turisztikai célú feladatokat lát el. Ezért a jelenleg az elektronikus ügyintézési portálhoz kapcsolódó domain név helyett szükséges a közigazgatási ügyintézési felület általánosabb meghatározása a törvényben.”

Ez a lépés egy érdekes kommunikációs változást vetít előre: eddig ez a domain azoknak szólt, akik magyarként ügyet szerettek volna intézni. Elég régóta ez a funkciója, sokan használjuk úgy az elektronikus ügyintézést, hogy ezen keresztül lépünk be. Ugyanakkor mostantól a domain szinte biztosan turisztikai célokat fog szolgálni, gondolom a belföldi turizmust fogja erősíteni.

Nincs arról szó, hogy ez egy rossz lépés lenne, sőt. Azt gondolom, természetes dolog, ha az állam úgy gondolja, más koncepció alapján szeretné egy-egy területet kezelni. Ez a lépés most a hazai turizmus számára lehet kedvező, egyszerűen könnyebben kommunikálhatóvá teszi a domaint, amit használhat. Hiszen ez egy nagyon egyszerűen megnevezhető név. Majd érdekes lesz persze, milyen szolgáltatások lesznek mögötte. (Ha lesz értelme, vissza is térek rá).

Addig pedig majd újra kell kicsit tanulnunk, mit hol fogunk megtalálni, ha ügyeket szeretnénk intézni.

<!–

–> Új MagyarországA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/05/31/uj_magyarorszag_698