Reklámüzenet az utcát tisztítva. Illegális gerillamarketing akció. Bevállalnád?

Karnyújtásnyira van tőled egy gerillamarketing akció, amire már korábban láthattál nemzetközi példákat. Olyan gerillamarketing reklám, ami vagy a beton (járda, út) megtisztításával, vagy függőleges fal megtisztításával varázsolódik elő.  Legális ez az egész? Igénybe vette már itthon a Coca-Cola, 24.hu, TopJoy, Jófogás, Actimel… és még sorolhatnám a nagy márkákat. Ki csinálja?

Az InverzGraffiti. Nem fizettek ők itt a megjelenésért, minden szponzoráció nélkül ajánlom őket, mert szeretném, ha a Minner közösségben lévők kiemelkednének a marketingben is, például ilyen gerillamarketing kampányokkal. Én is már gondolkodok a saját kampányomon (nem elég csak a Minnert “odatisztítani”), legalább már a kivitelezőt megtaláltuk.

Legális? Nincs rá jogszabály

Ezt írja erről a cég a weboldalán:
Legális ez az egész? Nem illegális, az biztos. Ez egy gerilla hirdetési eszköz, ezt minden
ügyfelünknek előre elmondjuk, hogy tudatában legyen megrendeléskor:
engedélyt hiába is kérnénk, nem tudnak rá adni jogszabályi hatály hiánya
miatt.

Mennyibe kerül?

Reklámüzenet az utcát tisztítva. Illegális gerillamarketing akció. Bevállalnád?

Gerillamarketing, nem elég csinálni, hírét is kell vinni

Fontos a gerillamarketingnél, hogy nem kell az, hogy mindenkihez szóljon. Elég néhány száz ember és már garantált a figyelem. A tapasztalatom az, hogy nagyon sok gondolkodó, még nem vásárló érdeklődőt sikerült vevővé varázsolni csak amiatt, hogy gerillamarketingezel. A közösségi média (Facebook, Instagram) segít abban, hogy mindenki meg tudja mit is csináltál, így még nagyobb közönséghez érsz el, nem is beszélve arról, hogy a résztvevők vihetik a hírét az egésznek. Elég egy picit gondolkodnod és olyan marketing kampányt tudsz kitalálni, amit a konkurencia is nehezen tud másolni. Rengeteg tippet és útmutatást kaphatsz ebben a videós minikurzusban mindössze 5900 Ft-ért: Gerillamarketing tippek, ötletek minikurzus 

A Minner már több gerillamarketing kampányt csinál. Sőt még online-t is, mert a kreativitásnak az offline nem szabhat határt! Továbbá hasznos cikkek még itt:

Fotó: Inverzgraffiti/Facebook

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://minner.hu/reklamuzenet-az-utcat-tisztitva-illegalis-gerillamarketing-akcio-bevallalnad/