Perry Belcher megháromszorozza a saleskonverzióidat (Traffic & Conversion)

Ennek a cikknek a tudásanyaga potenciálisan megduplázza vagy épp megtriplázza az online eladási konverzióidat.

A 2019-es Traffic & Conversion Summiten nagy várakozásokkal ültem be Perry Belcher előadására („Conversion Multipliers: How to Instantly Double or Even TRIPLE Your Offers Conversions by Leveraging These 3 Quick, Simple and Proven Methods”) és nem csalódtam.

Olvasd el, hogyan tudsz hatékonyabban értékesíteni online.

De miért figyeljek arra, amit Perry Belcher mond?

Nagyon jó kérdés, melyre a válaszok:

 • Több cégükkel havi 7 számjegyű eladást ér el az neten (magyarán millió dollár fölött értékesítenek).
 • Folyamatosan tesztelnek (Belcher a direct response világából jön).
 • A tesztek sokkal kompetitívebb piacon futnak.
 • Az adatok a nagy látogatószám miatt megbízhatóbbak (akkora a forgalmuk, hogy ha reggel elindítanak egy tesztet, délre már szignifikáns eredményük van).
 • Szeretnél hatékonyabb marketinget (ez pedig itt state of the art).
 • Elneveztek róla egy olyan gombot, amit te is láttál már (alábbi kép).

Perry Belcher megháromszorozza a saleskonverzióidat (Traffic & Conversion)

Még nem egy Trump Tower, de ez is elég menő. (Belcheré a kép, a bemutatkozóoldalán utánaolvashatsz, hogy ki ő).

A cikkben rengeteg megvalósítható taktikát találsz, melyekből minél többet meg tudsz valósítani, annál nagyobb konverzióemelkedésre számíthatsz.

A taktikákat az értékesítési ciklus 3 fázisára osztjuk (leadgenerálás, első eladás és upsellek) – az alcímek segítenek eligazodni.

Az egyik taktikát már olvashattad a 2. nap összefoglalójában: mobilra optimalizált leadgeneráló landigeknél a legújabb gyakorlat az, hogy az oldaladra érkezve a látogatót nem űrlappal fogadod, hanem egy látványos gombbal (és meggyőző szöveggel természetesen). Az űrlap a gombra kattintva ugrik fel. Érdemes elolvasnod a taktika részleteit, mert átlagosan 55%-kal magasabb konverziós arányt érnek el így.

Így érj el 220%-os feliratkozási arányt (leadgenerálási fázis)

Nem írtam el.

A 220% úgy lehetséges, hogy egy feliratkozóból többet csinálsz azáltal, hogy a feliratkozók meghívhatnak több embert is. (Ez a számolási módszer nem eredménykozmetika, hanem így van értelme: az eredeti feliratkozódért fizetsz, a többi meghívásokból jön be, téged viszont az oldal összeredménye érdekel.)

Belcherék a nyereményjátékot használják – és hatékonyságuk miatt szeretik őket. Igen, szinte hallom a gondolataid, én is ritkán ajánlom (ezért rossz ötlet a nyereményjátékod), de maradj még velem.

A menetrend így fest:

 1. egy feliratkozási felületen bekéred a látogatód adatát (jellemzően e-mail-cím, Amerikában népszerű a telefonszám is, mert erősen használják az SMS-marketinget).
 2. kommunikálod, hogy a nyereményjátékban ez 1 jelentkezésnek minősül, ám ha szeretne (például) 5 jelentkezéssel részt venni a játékban (és a saját esélyeit növelni), akkor ossza meg Facebookon a linket… ha pedig 10 jelentkezést szeretne, hívjon meg (például) 5 ismerőst e-mail-címmel.

Nyilván a meghívottak egy része nem fogja érteni, hogy mi az az e-mail, amit kaptak és nem cselekszenek – de nem rájuk fókuszálunk, hanem azokra, akik mégis. Ők pedig aranyat érnek, mert valószínűleg friss emberek kisebb reklámzajjal.

Akiket fizetett hirdetésekkel elérsz, azokat a konkurenseid is elérik (gondolok itt pl. az érdeklődés szerinti célzásra), így több piacon kialakultak olyan szegmentumok, amelyek óriási reklámzajban élnek azért, mert a Facebook ideális célcsoportként profilozta be őket.

Ám amikor meghívásokat használsz, akkor lényegében piacot növelsz: olyan emberekhez is eljuthatsz, akik kisebb reklámzajt kapnak (ergo nyitottabbak lesznek az üzeneteidre), mert a te piacodon nem „tipikus vásárlók” a hirdetési platform szerint, tehát kevesebb konkurensed hirdet rájuk.

Szerezz 10 centért (kb. 28 forintért) leadeket (leadgenerálási fázis)

Belcherék kvízekkel képesek 10 centért szerezni egy leadet. Ahogy mondani szokás: ez gombócból is… kevés – ezt kattintásonkénti költségnek is elfogadnánk.

Nem tette hozzá az alábbi összefüggéseket, de mi hozzátesszük:

 • Facebookon hirdetni drágább, mint valaha, tehát nem a forgalmon spóroltak, hanem a magasabb konverziós arány miatt érték el azt, hogy a leadenkénti költség ilyen alacsony legyen. (Ha 100 emberből 10 helyett 30-at iratkoztatsz fel, akkor az egy leadre vetített költséged utóbbi esetben értelemszerűen olcsóbb.)
 • Amikor a volument növeled, akkor a leadminőséged szükségszerűen leromlik: ugyanabból a tóból (közönségből) nagyobbat merítesz, így a „tökéletes” ügyféljelöltek mellett becsúsznak a „jó” és a „szódával elmegy” ügyfelek is. (A rossz ügyfél nem emberi minőséget takar, hanem azt, hogy nincs szüksége a termékedre.)
 • Tehát megkötöd azt a kompromisszumot, hogy alacsonyabb leadminőséget érsz el, de az egész buli olcsóbb.

Hogy ez érthető legyen, mondok egy példát.

Képzeljük el, hogy hazai marketingesekre célzok egy-egy feliratkozási oldalt. Az egyik esetben olyan lead magnetet használok, ami a haladó marketingeseket szólítja meg (pl. egy sales funnel optimalizálását bemutató videósorozatot), a másik esetben egy rövid kvízzel részt vehet egy nyereményjátékban, mely során nyerhet egy okostelefont.

Ugyanaz a közönség.

Ugyanaz a költés.

És mégis utóbbi esetben (okostelefonos nyereménynél) több feliratkozóm lesz, tehát olcsóbban szerzem meg őket (ugyanannyi költéssel több lead) – de látható, hogy olyanok is fel fognak iratkozni, akik tegnapelőtt tudták meg, hogy a marketing létezik.

Mindezzel akkor (és csak akkor) lehet élni, ha a feliratkozás utáni marketingfolyamataid bivalyerősek: erős az e-mail copy, jó az időzítés, kiváló a szekvencia tagolása (tehát szépen vezet végig egy vásárlásig). Az e-mail sokkal olcsóbb, mint a fizetett forgalom, tehát a további lead nurturinget és kvalifikálást rábízhatod az e-mail-sorozatodra – iratkozzon le, akit nem érdekel, de nyerd meg a szívét annak, akit igen.

Még egyszer, mert ez fontos: akkor (és csak akkor) engedj a leadminőségből, ha az utókövetésed erős. A legtöbben azért hasalnak el egy nyereményjáték, kvíz, játék vagy hasonló után, mert nincs meg a stratégia, hogy néhány promóciós e-mailen kívül mit csináljanak a felépített listával.

Vissza a kvízre: azért működhet, mert az emberi agynak természetes a kategorizálgatás. Emlékezz vissza arra, amikor egy ismerősödék babát vártak: az első kérdésed valószínűleg az volt, hogy fiú-e vagy lány.

Érdekes trükk (és néha képes vagy ezzel a leadminőséget növelni), ha a kvízt úgy építed fel, mintha egy párbeszéd lenne. A látogató megadja az adatait, elküldés után az oldal visszakérdez: „jól értettem-e, hogy itt laksz, ezt a kocsit vezeted, ennyit keresel, igaz?”. Ha igaz, akkor a következő szöveg: „Köszi, még pár kérdés és megvagyunk.”

Ha még több lead magnetről olvasnál, akkor ezt a cikkünket ajánlom figyelmedbe.

A java még hátravan. Hosszú, részletes és a konverzióidat megháromszorozó cikk. Csatlakozz az előfizetők közé, várunk szeretetettel!

Előfizettél már? Ha igen, akkor itt tudsz bejelentkezni. Még nem vagy előfizetőnk? Olvasd el itt, hogy mi mindent tartalmaz az előfizetés, miért éri meg és miért nem akarsz ebből kimaradni.

Ez a doboz pontosan 11481 karakternyi színtiszta tudást rejt.

Ezek önmagukban is jól működnek, együtt használva pedig (a tapasztalatok alapján) akár megháromoszorozhatják a jelenlegi konverzióidat. De ez csak akkor derül ki, ha leteszteled te is.

<!–
–>
Perry Belcher megháromszorozza a saleskonverzióidat (Traffic & Conversion)A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://www.marketingszoveg.com/tc2019/perry-belcher-megharomszorozza-a-saleskonverzioidat-traffic-conversion/