Pénteki képzések – virtuálisan külföldön

szek640.jpg

Ma is tanítok, ráadásul ez most két napos képzés, ma délután kezdem, és holnap délelőtt lesz a második fele az óráknak. Ma ráadásul nem is itthon, hanem Székelyudvarhelyen tanítok – sajnos csak virtuálisan… Mert egyébként, ha nincs vírus, nagyon szeretek odautazni, és helyben tanítani. Van a városnak egy olyan hangulata, és a környéknek egy olyan szépsége, amit mindenkinek látni kell. Én már évek óta járok Székelyudvarhelyre tanítani, bár tavaly és idén csak online. De remélem, jövőre ismét lehet majd menni.

Az Edutus Egyetem kihelyezett képzése, a Kereskedelem és marketing (BSc)  szak 3 éves. Én az Online marketing és e-kommunikáció tantárgyat tanítom, tömbösítve, két nap alatt. Ez egy olyan tantárgy, amit korábban az Edutuson nappali képzésben is tanítottam, a tárgy célja, hogy átfogó képet adjon az online marketingről.

Az online képzés sajnos mindig kicsit személytelenebb, és erre nekem mindig máshogy kell készülnöm. Mára elfogadtam, hogy a tanítás egy jelentős része egyfajta rádiózás – ülök a számítógép előtt, és a monitornak beszélek. De ha sikerül elérni, hogy kapjak visszajelzéseket, akkor már ez interkatívabbá válik.

Sajnos sokan nem szeretik bekapcsolni a kamerát, amit sajnálok, mert az mindig segít – amúgy gondolom főleg nekem, de például nappali képzésen a hallgatókat is jobban arra szorítja, hogy az órával foglalkozzon. De visszajelzést kaphatok mikrofon is, és amit egyébként szeretek, ha chat-en kapok kérdéseket, menet közben. Abból látom, hogy figyelnek, látom, miről kellene még beszélni, de nem akasztja meg azt, amit éppen mondok.

Szóval holnap irány Erdély, de a szobámat sajnos most nem hagyom el, és újabb pénteki tanítás lesz.

Onlinemarketing Klub – azoknak, akik komolyan gondolják!

<!–

–> Pénteki képzések - virtuálisan külföldönA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/04/16/penteki_kepzesek_virtualisan_kulfoldon