Nyári szünet(?)

woman-690034_640.jpg

Magyarországon nincs egységes nyári szünet, nincs olyan pár hét, amikor mindenki elmegy nyaralni. Ez jól hangzik, elvileg így egész nyáron lehet dolgozni, de a valóság az, hogy inkább azt jelenti, a nyáron senki se dolgozik szívesen. Vannak persze tipikusan nyári munkák, a szezonalitás számít. A turizmushoz, nyaraláshoz kapcsolódó iparágaknál pörög a munka, de minden más területen… hát, lassan halad.

Idehaza a nyár kb. június közepén kezdődik, amikor vége van az oktatás a legtöbb iskolában. Ez általában június 15-e, idén is ez az utolsó tanítása nap. És tart is a nyár egészen augusztus 20-ig, az azt követő első munkanap már egyfajta “igazi” munkanap lesz. Ez idén augusztus 23-a, hétfő lesz. Az a hét már tempósabb, bár még nem az igazi, hogy aztán szeptember 1-től (ami idén szerda) ténylegesen is elinduljon az őszi szezon.

Azért érdemes ismerni ezeket a dátumokat, mert nagyjából ez a klasszikus uborkaszezon: nem úgy fogyasztanak az emberek, mint máskor szoktak. Idén egyébként úgy néz ki, kevesebb pénze van az embereknek, nem mennek annyian nyaralni, mint szoktak. A Covid19 hatása is érezhető lesz, a turizmus is kisebb, mint “békeidőben”. Erre kell készülnünk, ehhez kell felépítenünk a nyári terveinket.

Én azt gondolom, a nyár mindenkinek pihenés lesz: részben ki kell heverni a Covid19 miatti stresszt, részben érdemes készülni az őszre. Mert az ősz – hacsak nem lesz negyedik hulláma a vírusnak – erős lesz, erősebb, mint tavaly. És ha így van, akkor lesz munkája mindenkinek.

<!–

–> Nyári szünet(?)A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/06/07/nyari_szunet_955