Milyen az email címed?

businessman-2956974_640_1.jpg

Egy nagyobb cég esetében nem kérdés: az e-mail címek mindig a saját domain nevüket tartalmazzák. Nagyon nagy cégeknél előfordul, hogy direkt külön domain nevet használnak a levelezésre. Az ilyen címek a né[email protected]égnév.hu formátumúak, ugye.

De sok cégnél látom, hogy nem törődnek ezzel. Elég sok helyen látok né[email protected] címet, de nem ritka a freemail.hu vagy a citromail.hu. Persze vannak olyan címek is, amit az internet szolgáltató ad, így vannak pl. @t-online.hu és hasonló címek is.

Alapvetően nagy baj nincs ezekkel a címekkel sem, működnek. Érdemes azért elgondolkozni, miért nem javasoljuk marketingesként ezek használatát. Íme néhány ok, ami miatt nem érdemes sem az ingyenes e-mail szolgáltatókat, sem az internet szolgáltatók által adott e-mail címeket használni:

  • Az ilyen cím nem a tied. Ha megszűnik a szolgáltatás, akkor elveszítheted, miközben ott van névjegykártyától kezdve akár plakátokig mindenhol. Például most, hogy a Vodafone felvásárolta a UPC-t, megszűntek a upc.hu ügyfél email címek.
  • Az ingyenes vagy szolgáltatói cím azt mutatja, hogy neked nem olyan fontos, hogy a cégednek van-e arculata. Egyszerűen nem kelt profi hatást.
  • Technikai probléma esetén nem biztos, hogy kapsz segítséget.
  • Az ilyen szolgáltatások sok esetben korlátozottak, vagy bizonyos esetben korlátozottá válhatnak.

És íme néhány ok, amiért érdemes a saját domain-es e-mail címet használni:

  • Az email cím sok helyen megjelenik, ha tartalmazza a céged domain nevét, akkor ezzel reklámozod is pluszban a céged.
  • A jó email cím az arculat eleme.
  • A címed addig megmarad, amíg a domain a tiéd, mindegy, melyik internet szolgáltatónál vagy.
  • Ráadásul szabadon átirányíthatod olyan email szolgáltatóra vagy mailboxba, amit használni akarsz. Például attól, hogy céges domain-t használsz, még használhatod a Gmail.com levelezőt, akár az ingyenes változatát is.

<!–

–> Milyen az email címed?A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/06/02/milyen_az_email_cimed