Mi a landing page, promóciós oldal? Mi szerepel rajta, hogy néz ki, milyen a felépítése?

Van egy marketing eszköz, amit még idehaza nem sikerült kiaknázni. Ez a landing page. Az elmúlt egy évben 227 vállalkozóval találkoztam személyesen (üzleti konzultáció) és látható volt, hogy akik használták a marketingjükben a landing page-eket, ők sokkal magasabb konverziót értek el, sőt a marketingjük is jobban mérhető volt. Akik nem használták pedig nagyon gyorsan rákaptak.

Mi az a landing page?

Röviden: Eléred, hogy 100 látogatóból 5-8 vásároljon! Egy információdús oldal, ahol a vevőre koncentrálsz és így adod el az ott promótált terméket.

A landing page magyarul promóciós oldal, vagy még sales oldalnak is szoktuk hívni. A landing page a weboldaladhoz tartozó aloldal (akár több is lehet), célja egy-két termék, vagy ajánlat promótálása úgy, hogy a vevő problémájára, fájdalompontjára koncentrálsz. Kapcsolódhat időszakos kampányokhoz is, amikor egy-egy téma köré készítesz promóciós oldalt (de akár nyereményjáték felhívást is érdemes így elkészíteni).

Egyéb jellemzők, tudnivalók, felépítése:

 • Nincs felül menüpont, el szoktuk rejteni, vagy nem is teszünk oda. Menü nélkül azonnal növekszik a konverziós rátád.
 • Az első blokkba kerül a fő fájdalompont / igény, ami a vevőidhez, vagy a termékhez kapcsolódik.
 • Több blokkból is áll a landing page, amin minél több információ szerepel a vevővel kapcsolatban. A vevő van fókuszban, az ő nyomógombjait keressük, triggereket helyezünk el.
  Ezeket érdemes beleírni, akár külön blokkokban kifejteni:
  • Mi a fő probléma? A vevők problémája mi, mi a fő igény?  – Ez lesz a fő headline – Ebben a blokkban természetesen szerepel már a termék is, sőt gomb a vásárláshoz, vagy feliratkozáshoz, vagy egyéb konverzióhoz.
  • Mit kell tudni erről a problémáról, részletezzük. – vevőről szól
  • Mit élhet át, mit használ még a probléma, vagy annak megoldása közben. Milyen alternatívákat, kivel használja…. – vevőről szól
  • Mi a megoldás erre a problémára / igényre? – maga a termék, na ide kerül a reklám.
  • +segítség: Ez még segíthet a vevő fejével gondolkodni: Reklámszöveg írása közben ezt a kérdést tedd fel magadnak
  • Figyelem! Egy landing page soha nincs kész! Folyamatosan írj hozzá szöveget.
 • A cél a konverzió, ami lehet vásárlás – például gombbal, vagy űrlap kitöltése, időpontfoglalás. Fontos! A konverziós növelését akkor tudod elérni, ha egy vagy két terméket reklámozol így egy oldalon, vagy max egy-két ajánlat szerepel.
 • Több landing page – Akár egy termékhez több landing page-et is érdemes készíteni. Általában külön célcsoportra, vagy problémára szoktuk készíteni. Ez SEO-ban, vagyis keresőoptimalizálásban is segíteni fog.

Promóciós oldal példák

A Minner landing page-e így néz ki (desktop nézetben): kattints ide és élőben látod (mobilon szépen simul a kijelzőhöz).

Mi a landing page, promóciós oldal? Mi szerepel rajta, hogy néz ki, milyen a felépítése?

Apple promóciós oldala: Egy külön cikkben elemeztem az iPhone 11 Pro telefonnak a landing oldalát. Őrülten hosszú page, és látszik érzik a vevőket. Igen, nekik is kell reklám! És gondolj bele ők aztán sokat foglalkoztak, hogy csúcsra járassák.: Az Apple egy külön, terjedelmes promóciós oldalon reklámozza az iPhone 11-et

Térj vissza, mert hamarosan itt lesznek további példák, amiket a Minner vállalkozók készítettek.

Nézd csak! Ilyen hamar elkészítettem egy promóciós oldalt:

Minner ingyenes landing page szerkesztője: https://promo.minner.hu

Kiemelt fotó: Minner landing page szerkesztő sablonok

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://minner.hu/mi-a-landing-page-promocios-oldal-mi-szerepel-rajta-hogy-nez-ki-milyen-a-felepitese/