Meleg van

sun-3588618_640.jpg

Ez a “meleg van” annyira triviális kijelentés, hogy szinte ciki leírni. Pedig mégis fontos, mert a meleg nemcsak azért érdekes, mert ilyen az időjárás, és több vizet kell inni, érdemes hűvösbe húzódni, hanem azért is, mert az extrém meleg általában meglátszik a forgalomban is.

Vannak termékek, amiket ilyenkor fokozottan fogyasztunk: több sör fogy el, több fagylalt fogy el – de ezek triviális dolgok. Ugyanakkor a meleg akkor is növeli a meleg miatt érdekessé váló dolgok forgalmát, ha az nem azonnal megvehető. Melegben kezdenek el sokan légkondit rendelni (“Na, ezt már nem bírom ki!”), melegben döntik el, hogy mégis vízparton fognak nyaralni, és így tovább.

De a melegnek hatása van más termékekre is, csak pont fordítva. A nagy melegben ugyanis eshet sok embernek a vásárlási kedve. Inkább pihen, vízparton van, kikapcsolódik. Nem vásárol webáruházban, nem most megy utána olyan dolgoknak, amik nem sürgősek. Sőt, egyes boltok ilyenkor még jobbak is, mint online rendelni, mert ott legalább hűvös van. Vagyis ne lepődjünk meg, ha a kánikula időszakában csökken az érdeklődés: egyszerűen az emberek egy része most túlélni próbál, nem vásárolni.

Meleg van. De mint látjuk, ez a kereskedelemben többet jelent, mint egyszerű időjárás jelentés. Forgalmat hozhat és vihet.

De azért meleg van.

<!–

–> Meleg vanA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/06/22/meleg_van_875