Marketing trendek 2020 Magyarországon

Természetesen nagy változás nem lesz idén a marketingben, de érdemes átnézni mi az, amit alkalmazzunk, és milyen újdonságokra fókuszáljunk jobban. És persze mindezt a magyar piacra vonatkozóan, tudod ez a Minner, ahol megjelennek a nemzetközi trendek is, de azokat először leteszteljük és utána írjuk meg annak alkalmazhatóságát itthon. Vágjunk is bele!

Facebook marketing

Működik még itthon? Igen! Nem is akárhogyan, hiszen a legolcsóbb (és mellett hatékony) online marketing platform és szinte mindenki elérhető, aki online jelen van.
Sőt motiválhat minket, hogy a nagyobb cégek sem jobbak FB marketingből, mint egy átlagos kisvállalkozás. Ezt láthattad Facebook marketing elemzéseinkben, ahol cégek FB jelenlétét elemeztük, idén is folytatjuk.

A lehetőségek Facebook marketingben (amit most mindenképpen használnod kell, újdonságok is).

 • Remarketing – Kiderült egy instant piackutatásból, hogy a hazai cégek többsége nem használja a Facebook remarketing beállítását, amivel újra elérjük a weboldalunkra látogatókat. Szóval te sem vagy még lemaradva, igaz az ingyenes videóanyagomra, ahol a remarketing beállítását mutatom be lépésről-lépésre, már 509 vállalkozó, marketinges regisztrált rá (ez is bizonyítja még sokan nem használják). Enélkül nincs Facebook marketing.
 • Chatbot Idén március 4-től szigorít a Facebook a Messenger Chatbotokon, így marketingre már korlátozottabban tudjuk csak használni, mondhatni 24 órán belül ki kell maximalizálnunk az üzenetküldést. Ezután így inkább marketing-automatizációra, ügyfélszolgálatra használjuk a chatbotot.
  Ötlet marketingre: A közvetlen interakció még mindig előnyös az embereknél és imádják is. A chatbot segít, hogy könnyen kezelni tudd a chat kommunikációt. Javaslatom, hogy csinálj erre egy időszakos chatbotkampányt. Tereld rá az embereket hirdetéssel, beszélgess velük, de ezt tedd mondjuk egy héten át. Meglátod majd, hogy 300-500 emberrel el tudsz bírni és óriási marketing előnye lesz a közvetlen kommunikációnak. Élőben is beszélgess az emberekkel (mármint chaten, ne csak a bot írjon nekik) , a chatbot segít automatizálni és menedzselni a beszélgetést!
 • Katalógus hirdetés

  Ez egy legális pénznyomda” – Scherzer Marcell

  Ezt mondta Marcell pár hónapja nekem erről a hirdetésről (a MinnerAkadémia Facebook marketing szakértője, most csatlakozott a csapathoz). És igaza van! Pont ma beszéltük, hogy nem is kell mindig hirdetni, mert hamar “kiéghet” a hirdetést (értsd sokszor látják), de ha gondolsz egyet, hogy kell 200-500 000 forint forgalom a hétvégén, akkor bekapcsolod és tuti. Tényleg! Persze kell a jó termék! Biztosan láttál már ilyet webshopoknál például a Wish.com, de a Minnernek is van ilyen hirdetése. A FB ennél mutat fel a legjobb konverziós értéket, a felhasználók is szeretik, és persze mi is, mert szeretjük. Nem véletlen, hogy a közösségi oldal preferálja, ha használjuk!
  Marketing trendek 2020 Magyarországon
  Beállítása:
  1. A hirdetéskezelőben a Katalógusok menüpontban állítsd be a termékeidet, manuálisan is tudsz feltölteni, de ha több terméked van mint 20, akkor érdemes leprogramoztatni a feedet és automatikusan behúzza.
  Marketing trendek 2020 Magyarországon
  2. Új kampány létrehozásánál válaszd ki a Katalógus alapján történő értékesítést. Majd válaszd ki melyik katalógusból hirdetsz, után már ismerős terep lesz minden.
  Marketing trendek 2020 Magyarországon

Folytatjuk, de előbb ne felejtsd el! A Minner.hu/marketing oldalon a legfrissebb marketing cikkeket mindig megtalálod! Sőt 50-nél is több cikk vár rád! Igazi aranybánya! A menüből is eléred, bár a linket is könnyű megjegyezni!

Landing page – promóciós oldal

Egyre hatékonyabban és átfogóan kell használnunk a marketing lehetőségeket, sőt azokat összekapcsolva. Egyik legjobb megoldás az, ha gondolkodsz te is promóciós oldalakban, landing oldalakban.
Ahol

 • egy-egy termék,
 • vagy termékkategória,
 • vagy célcsoportonként,
 • vagy kampányra készítesz promóciós oldalakat.

A lényeg, hogy egy aloldal a weboldaladon. Általában azt szoktuk alkalmazni az ügyfelekkel, hogy:

 1. Elkészítjük a landing oldalt, megfelelően SEO-zva is, de úgy, hogy persze konvertáljon is.
  Kapcsolódó cikk:
  A landing oldalak egyik titka, amit a marketingesed még nem mondott el, pedig rengeteget…
  Gondolnád, hogyha 10 promóciós oldalnál többet használsz, máris 55%-kal nő az érdeklődők, vásárlók száma?
 2. Elkezdjük hirdetni Facebookon (néha Googleban is, de először általában FB-on), aminek hatására már kell jönnie vevőknek. Tudod használva a remarketinget is…
 3. És az esetek 80%-ában azt tapasztaljuk, hogy ez erősíti a SEO-nkat is, sőt az adott landing oldalak meghatározott kulcsszavakra előrébb kerülnek a Googleban, sőt top 10-be kerülnek. És máris jön az “ingyenes’, vagyis organikus elérések, kattintások.

Landing oldal pro tipp: Azok a promóciós oldalak hoznak vásárlót, ami a vevővel foglalkozik. Sőt már a vevő problémájával, igényével indít. Na, de hogy deríted ki mi ez a probléma? Mi foglalkoztatja a vevőidet? Az ingyenes Minner videós tudásanyag 2. videójában erre mutatok egy nagyon jó módszert, megtaláljuk a vevőid fájdalompontját. Kattints ide (tudod 2. videóban van erről szó!!!).

Google Shopping – árverseny mindenekfelett!

A Google Shopping tavaly indult és már egyre több webáruház használja. Idén ez tetőzni is fog egészen biztosan, vagyis minden webáruház szinte használni fogja. Miért? Amelyik webshop nem használja, az szinte le is húzhatja a rolót, legalábbis látva a külföldi számokat.

Erről cikk itt:

Youtube

Két lehetőséged van: Google Ads-ben videós hirdetéseket indítasz – Jól konvertál a videó hirdetés, ám a videókészítőknek (creator) a munkáját megnehezíti, hogy több kötelező reklámot tesz be a platform, ami a követőkből, felhasználókból ellenszenvet vált ki, és nehéz a videókat fogyasztani. Reklámozóként ez azért rossz, mert a te videóreklámodnál lesznek idegesek az emberek. Nem mondom, hogy ne reklámozz a Youtube-on, de erre majd figyelj. Kevés cég tud igazán jól reklámozni videókon keresztül, ennek oka, hogy unalmasak a reklámjaik.
Másik lehetőség: Saját videókat gyártani, saját csatornára. Így még hatékonyabb lehet videóshirdetésed is, és óriási organikus elérés van a Youtubeon is.

Új termék

Furcsa, hogy ezt a marketingez írom, igaz? Már a 4P elemei között is ott van a termék (product). Nos ezért is kell vele foglalkoznunk. Az elmúlt 4 év adatait vizsgálva a Nielsen azt tapasztalta, hogy a kisvállalkozások (kisebb cégek, normál méretű KKV-k) növekedéséhez 53%-ban az új termék bevezetése járult hozzá. Az emberek 63%-a keresi az új termékeket a vállalkozásoknál. PwC kutatásából kiderült, hogy a cégvezetők 93%-a egyetért abban, hogy az innovációik (új termék) hatására jobban növekszik a bevételük és profitjuk, sokkal jobban bővül a vállalkozás.
A marketingedben óriási segítség egy új termék bevezetése, mivel arról több hónapig, sőt akár évig is tudsz kampányolni. Trendinek, innovatívnak tűnsz majd! Irány új terméket kitalálni!
Ehhez inspriációt és segítséget ad ez a podcast és ez a cikk:

CRM rendszer – mint marketing eszköz. Vevőmegtartás, márkaépítés

Nah! Így kell mindent egy pontba bezsúfolni. Már a fenti új termék fejlesztés is hozzátartozott a márkaépítéshez, de ennél még fontosabba meglévő ügyfelek kiszolgálásában a CRM rendszerek. Támaszkodj a meglévő ügyfelekre, hiszen hatszor annyiba kerül egy új vásárló, mint egy meglévő vevő (Marketing Metrics). Egyrészt kell olyan termék, amit többször el tudsz adni a felhasználóknak, vagy többször használják (lásd fent termékfejlesztés, új termék), másrészt ezentúl minden rögzítened kell egy ügyfélkezelő rendszerben.

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Ne felejtsd el! A Minner.hu/marketing oldalon a legfrissebb marketing cikkeket mindig megtalálod! Sőt 50-nél is több cikk vár rád! Igazi aranybánya! A menüből is eléred, bár a linket is könnyű megjegyezni!

Forrás: Marketing Metrics: The Definitive Guide to Measuring Marketing Performance,
Nielsen,
PWC
Fotó: Envato License

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://minner.hu/marketing-trendek-2020-magyarorszagon/