Már több mint 700 weboldal választotta a WhitePress platformját

A WhitePress egy újszerű, minden fél számára eredményes megoldást dolgozott ki az online marketingben kiemelkedően fontos minőségi tartalomgyártásra. A cég hazánkban is egyre markánsabban van jelen: átlépték az 1000 felhasználót, több mint 700 weboldal tartozik a platformhoz, amely 2020-ban már 450-nél is több cikket publikált.

Még 1996-ot írtunk, amikor Bill Gates amerikai üzletember, a Microsoft alapítója és tulajdonosa megírta a Content is King című esszéjét, amely az internet jövőjét boncolgatta. Azóta az online marketingben érdekelt cégek és szakemberek is egyöntetűen vallják, hogy tényleg a tartalom a király, és az is jelzi Gates szavainak súlyát, hogy hosszú éveken át volt a világ leggazdagabb embere, jelenleg a második ezen a listán.

WhitePress – a szakértő segítség

A minőségi tartalom tehát lassan negyed évszázada megkerülhetetlen az online térben, amelyre a marketing területén külön szakterület épült. A piaci igényeknek megfelelő szövegek, képek és grafikák előállítása nehéz feladat, főleg annak, aki nem ezzel foglalkozik, hanem például bútorokat árul, vagy a mezőgazdaság területén szeretné értékesíteni szolgáltatásait. Hiába tud mindent a saját szakterületéről, nem feltétlenül tudja ezt kommunikálni a nagyközönség felé. Ehhez hozzáértő segítség kell. Itt jön a képbe a WhitePress platformja.

Röviden a WhitePressről: a cég Lengyelországból indult, ám 2020-ban már Európa-szerte jegyzett tartalomszolgáltató. Működésük alapja, hogy összekötik a keresletet a kínálattal, a hirdetőt (cégek, marketing- és médiaügynökségek) a reklámfelületet áruló féllel, azaz a publikálóval (weboldalak tulajdonosai, bloggerek, hírportálok, influenszerek), az együttműködést pedig igény szerint minőségi tartalommal támogatják.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Ahhoz, hogy egy cég ismertté, elismertté tegye termékét, szolgáltatását, el kell azt juttatnia az emberekhez. Ehhez meg kell találnia azokat a csatornákat, ahol eredményes és költséghatékony lehet. Az remek, ha egy brand a saját weboldalán bemutatja, mivel foglalkozik, mivel több a versenytársaknál, de ennél hitelesebb, ha mindezt egy másik weboldal teszi meg, megjelenítve az adott termék egyediségét, funkcionalitását, valamint egy hivatkozást elhelyezve az eredeti szolgáltatóra. Minél többen hivatkoznak ugyanis egy termékre, mint minőségi darabra, annál hitelesebbé válik az a fogyasztók szemében. A WhitePress pedig az egész folyamatot gyorsan és hatékonyan bonyolítja le, átvállalva a teljes ügyintézést.

Amennyiben egy cég szeretne tartalmat készíttetni, elegendő belépnie a WhitePress platformjára. Itt megjelölheti, milyen témában szülessen meg a kért szöveg, kikötheti annak stílusát, terjedelmét, felépítését, majd ellenőrizheti, korrigálhatja a végterméket. Természetesen azt is meghatározhatja, hol jelenjen meg az elkészült szöveg, a tökéletes döntésben a felület részletes, ingyenesen elérhető statisztikái segítenek. Az elért eredményeket, a készített tartalomból érkező találatokat szintén mérni lehet.

Már több mint 700 weboldal választotta a WhitePress platformját

A fentiek általánosságban mutatták be a rendszer működését, ennél azonban megfoghatóbb eredményekkel is rendelkezik a platform. Európában Lengyelország mellett további hét országban elérhető, ezek Magyarország, Románia, Szlovákia, Csehország, Bulgária, Ukrajna és az Egyesült Királyság. Hamarosan újabb bővüléssel Németország, Hollandia és Törökország is felkerül a WhitePress-térképre.

A platformon…

  • Globálisan 15 ezer regisztrált weboldal található,
  • 2019-ben 150 ezer cikket publikáltak,
  • Magyarországon átlépte az 1000 felhasználót,
  • A rendszerhez 700 aktív, hazai weboldal tartozik,
  • 2020-ban pedig már több mint 450 cikket publikáltak hazánkban.

Magyarországon olyan, szegmensükben piacvezető portálok is csatlakoztak a platformhoz, mint a Nemzetisport.hu, a Borsonline.hu vagy a Mindmegette.hu – az ezeken elhelyezett hivatkozások kiemelkedő értéket képviselnek.

Már több mint 700 weboldal választotta a WhitePress platformját

Kinek és miért hasznos a WhitePress platformja?

A hirdetőnek azért, mert Magyarországon már 700-nál is több lehetőség közül választhat ellenőrzött, leinformált hirdetési felületet. Ahhoz, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet, egy több mint 25 SEO-mutatót vizsgáló tesztet biztosítanak, amely segít a döntésben. Folyamatosan nyomon követheti a tartalmakat és ezek eredményeit, ráadásul a publikáló is érdekelt a minél nagyobb elérésben a reklámértéke megőrzése miatt, így a partner motivált az eredményes együttműködésben. A cikk olvasottságát, a munkamenetek időtartamát szintén monitorozni lehet.

A publikálóknak, hírportáloknak azért hasznos, mert könnyebben értékesíthetik a reklámfelületeiket. Saját ajánlatot dolgozhatnak ki, amelyben minden elérhető paramétert beállíthatnak, pontosan meghatározhatják, milyen jellegű tartalmakat szeretnének fogadni. Ezzel az üzletkötő szerepét, valamint az ezzel járó jutalékfizetést is kivághatják a folyamatból.

Ami pedig mindkét félnek hatalmas előny, hogy a meghatározott tartalmat az adott ország anyanyelvét beszélő, tapasztalt marketing szövegírók készítik, így a végeredmény garantáltan elsőrangú lesz. Ha ez elsőre mégsem így történne, mindkét fél jelezheti a korrekciós igényét, tökéletesítve a tartalmat.

Már több mint 700 weboldal választotta a WhitePress platformját
Anyanyelvi tartalmak – igény szerint

Pofonegyszerű csatlakozás

A felület minden fél számára átlátható, kezelhető, ahhoz csatlakozni kifejezetten egyszerű. A hirdetők a regisztrációt követően egy komplex keresőmotorral szembesülnek, ez segít számukra abban, hogy megtalálják az ideális, releváns weboldalt a projektjükhöz. Ha ez megvan, az általuk kidolgozott témát feltölthetik a felületre, elkészíttethetik azt a WhitePress szövegíróival, majd továbbítják a publikálóhoz.

A folyamat ellenőrzése is egyszerű: amikor megjelent a kívánt cikk, annak linkjét a publikáló elhelyezi a platformon, amelyet a hirdető felülvizsgál. Ha minden rendben, le is zárult a folyamat, a pénzmozgásokat a WhitePress menedzseli a felek között.

A tartalommarketing területén nehéz megtalálni azt a megoldást, amellyel minden fél ugyanolyan elégedett, és így kialakul a win-win helyzet. A WhitePress sikerrel oldotta meg ezt a feladatot!
(x)