[Kontent Pub XCIII.] A reklámnak a safe place-ben a helye?

[Kontent Pub XCIII.] A reklámnak a safe place-ben a helye?

A sztereotípiákkal kapcsolatos kérdések rendre nagy vitát generálnak. Ettől függetlenül viszont kötelező beszélnünk róla. Reklámszakemberként pedig különösen.

Emellett megtudhatod, mely közösségi platform készül helyet foglalni a nagyok között, illetve szót ejtünk a Netflix Dark című sorozatának második évadához készített bevezető kampányáról is.

Nagy-Britannia nemet mond a nemi sztereotípiákra

Nincs több „beach body” után síró nő, sem mosásra alkalmatlan alkalmatlan férfi a Nagy-Britanniában sugárzott reklámokban, írja a New York Times

Az angol reklámügyi hatóság még decemberben határozott arról, hogy ezentúl tilos azt sugallni a reklámokban, hogy a különböző nemhez tartozók jobbak lennének az egyes feladatokban, illetve hogy berögzült társadalmi szerepeik lennének. Tiltásra kerültek továbbá azok a reklámok, amelyek a testi adottságokat és a szerelmi élet sikerességét állítják párhuzamba.

Nagy-Britannia előtt Belgium, Franciaország, Finnország, Görögország, Norvégia, Dél-Afrika és India is tett hasonló korlátozásokat.

A TikTok felveszi a kesztyűt a hirdetési versenyben

Egy ideje már a TikTokon is indíthatók hirdetések. A rohamtempóban növekvő app azonban jelenleg az érdeklődésen alapuló targeting és a pixeles targeting rendszerének kidolgozásán dolgozik, írja a Digiday értesüléseire hivatkozva a Marketingmorzsak.hu.

Az új funkciók bevezetésével a korra, lokációra és operációs rendszerre vonatkozó célzási beállítások mellett a hirdetők már aszerint is szűrni tudják a célcsoportot, hogy ki milyen témák iránt érdeklődik vagy hogy volt-e már a hirdető weboldalán.

Bár ezek az újítások csak a piac követéséhez elegendőek, a szándékot, hogy a TikTok harcba szálljon a hirdetőkért, egyértelműen jelzi.

A Netflix nem csak tartalomgyártásban tud nagyot húzni

A világhírű Dark című sorozat reklámkampányának részeként a népszerű streamingszolgáltató jegyautomatákat alakított időgéppé. A berlini lakosok ezáltal akár 2052. június 21-re érvényes jegyet is válthatnak. Mindehhez csupán az Időgép felirattal ellátott automatákból kell a Dark-Ticket opciót választani – a jegy 7 euróba kerül.

A kampány apropója, hogy a Dark c. sorozat második évada épp június 21-én debütál a Netflixen. Anélkül pedig, hogy spoilereznénk a történetet, a Dark cselekménye az időutazás és 33 éves ciklusok körül forog.

Hasonló kampányokat szeretnél? Olvasd el ezt a cikket és ismerd meg az ambient marketing alapjait. De van még egy ötletem.

Létezik egy közösség, ami a tiéd is – mégsem látlak a soraiban

A Marketingszöveg-előfizetés lehetőséget nyújt neked, hogy:

  • egy zárt csoportban, tapasztalt marketingesek és vállalkozók között trenírozd magad, kérj segítséget vagy éppen adj, ha arra van szükség
  • közel 800 anyaghoz kapsz korlátlan hozzáférést, így gyakorlatilag le is tudtuk a marketingproblémáidat
  • havonta több tízezer forintért megvehető (és értékét tekintve még ennél is komolyabb) előadásvideókhoz kapsz hozzáférést.

A marketing itt nem kötelező kör, hanem életérzés. Szerelem. Az pedig, mint tudjuk, nem ismer határokat.

<!–
–>
[Kontent Pub XCIII.] A reklámnak a safe place-ben a helye?A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://www.marketingszoveg.com/kontent-pub/kontent-pub-xciii-a-reklamnak-a-safe-place-ben-a-helye/