Ki kell írni a termék árát a weboldalra? Szolgáltatásnál is?

Örök kérdés ez mindig. Kint legyen-e az ár a weboldalon? Lássák a vásárlók? Aztán jönnek a kifogások, hogy: de látja a konkurencia, az árérzékeny vevő egyből sarkon fordul, vagy mi egyedi terméket, szolgáltatást árulunk… és hasonló dolgok, érvek amellett, hogy miért is nincsen a weboldalon ár. És most jön majd a döbbenet, hogy ezt el kell felejtenünk. A cikk erről fog szólni.

Röviden: Írd ki a terméked, szolgáltatásod árát a weboldaladon. A bizalmát ezzel nyered el!

Mit mondanak az emberek erről?

3900 fős üzleti csoportunkban kitettem a kérdést. Nyáron, nagy melegben, vasárnap írtam ki a kérdést, és 24 óra alatt lett is 158 komment. Ami jelzi, foglalkozni kell a témával.

Ki kell írni a termék árát a weboldalra? Szolgáltatásnál is?

10-es skálán lehetett szavazni, 10-volt az, hogy ZAVAR, ha nincs kiírva az oldalon az ár. Nos az átlag valahol 15 körül volt. Igen jól olvasod, ennek fő oka, sokan írtak 11-100 között számot, mutatva, hogy bizony bármiről is legyen szó, még egyedi termékről is, őket bizony zavarja, sőt sokan írták, hogy azonnal mennek másik oldalra, ahol megkapják ezt az információt, vagy legalább a tól-ig értéket.

A vásárló tudni akarja. Az egyik legfontosabb információ az ÁR

Egyszerűen a pénztárcád ellen mész, ha nem teszed ki az árat. És jöhet persze a kifogás: hogy az ár elrettenti a vásárlót, vagy az, hogy árajánlat kell, mert egyedi a termék (az ár), vagy az árajánlatkor tudod megmagyarázni, hogy miért is éppen annyi. Ha ezek a kifogások mind nálad felmerülnek, akkor nagy gond van a weboldaladon. Egyszerűen rosszul kommunikálsz, ha az ár miatt nem döntenek melletted. A vevő addig fogja keresni az árat, amíg meg nem találja, és nálad telefonálni kell, vagy emailben kérni árajánlatot?

Te jó ég mennyi vásárlótól esel el!

Miután látta az árat, akkor fog foglalkozni veled, sőt ebben te magad segíthetsz neki, hiszen te döntöd el, hogy jut el az árig a vevő. De ne az árajánlat kérés legyen az!

 • “De a konkurencia látja!” – És? Miért szerinted nem tudja? Ajánlat kérés aztán kideríti! Ne hülyéskedj!
 • “Nem tudom kiírni az árat, mert egyedi termékem van” – Dehogynem! Bevett szokás, hogy korábbi munkákat kitesznek, hogy legalább valami fogalma legyen az illetőnek mennyivel kell kalkulálnia. Vagy a másik megoldás a tól-ig ár alkalmazása, ami szintén segíti az embereket.
 • “Első látásra elrettenti az ár a vevőt, nálunk igen árérzékenyek” – Ezt minden piacon mondhatnánk, minden terülten vannak árérzékeny vevők.

  Még egy csokinál is!

  Itt a feladatod, hogy kommunikáld az árat, kommunikáld az értékedet, az értékeajánlatodat.

 • A világ legnagyobb piackutató cége a Nielsen is úgy látja, hogy minden esetben ki kell írnunk árat a weboldalunkra, máskülönben piacot vesztünk minden egyes nap, amikor nincs kint ár. Kutatásaikból kiderül, hogy az árak kiírásával szerzed meg elsőként az emberek bizalmát. 
 • Mennyit számít, ha kint van az ár? Erre jó példa a HubSpot esettanulmánya. Több cégnél is végeztek ilyen kutatást, amit az alábbi ábrán látsz és mindegyiknél az volt megfigyelhető, hogy nem csak a megkeresések száma nőtt, hanem a konverziós ráta is emelkedett. Az alábbi ábrán azt látod, hogy bevezették az árak kiírását a weboldalon egy fordítóirodának, sőt még a menübe is betették. több mint 30%-kal nőtt az érdeklődők, és a vásárlók száma.
  Ki kell írni a termék árát a weboldalra? Szolgáltatásnál is?

Forrás: Hubspot, Nielsen
Fotó: Envato License

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://minner.hu/ki-kell-irni-a-termek-arat-a-weboldalra-szolgaltatasnal/