Izgalmas infografika a home office alakulásáról

A 2020-as évet sajnos sok ember megszenvedte – nem csoda, hogy a legtöbben csak elfelejtenék.

Izgalmas infografika a home office alakulásáról

Nyakunkon egy gazdasági válság, amit ráadásul nem a túlzott hitelfelvétel vagy a deviza árfolyam növekedése okozott, hanem egy világjárvány.

Bár ez az időszak kétségtelenül sok negatívumot tartogatott, van azonban néhány bíztató változás is, amelyek hosszú távon akár előre is lendíthetik a világot.

Az egyik ilyen pozitív fejlemény kétségtelenül a home office térnyerése.

A Kávéfolt által elkészített vizuális anyagban a távmunka előnyeit, hátrányait, változásait és állandóságait vehetjük szemügyre, hiszen ők maguk is testközelből érezhetik a mindennapi szokások átalakulását, legyen szó akár a közlekedésügyi változásokról, a modern kommunikációs eszközök térnyeréséről vagy a kávézási trendek alakulásáról.

A pandémia előtt ugyanis sok esetben ellenállásba ütközött a dolgozók azon törekvése, amely a távmunka engedélyezésére vonatkozott.

Ennek oka legfőképp a bizalmatlanság volt.

A főnökök és menedzserek egyszerűen nem hittek abban, hogy az alkalmazottak ugyanolyan hatékonyan fognak dolgozni akkor is, ha nem érzik a felettesük közvetlen jelenlétét maguk körül.

A COVID-19 viszont rákényszerítette a munkáltatókat, hogy elengedjék ezen félelmeiket, és kötelező jelleggel kipróbálják azt, hogy vajon tényleg csökken-e a produktivitás a dolgozók részéről.

Hogy mi lett az eredmény, az a lentebb található infografikából kiderül, amelyet a Moms and Kids baba-mama magazin juttatott el hozzánk, melyet ezúton is köszönünk nekik!

Lássuk, hogy miként változtatta meg a koronavírus a munkaügyi szokásokat, és vajon mennyire lesz tartós ez az állapot hosszútávon!

Izgalmas infografika a home office alakulásáról