Ismét péntek, ismét tanítás

social-2217781_640.jpg

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskolától, egészen pontosan dr. Géró Imrétől pár éve érkezett a felkérés, hogy vállalnám-e a Közösségi média marketing című tantárgy tanítását. A kihívás a felkérésben az volt, hogy nem szívesen vállalok nappalis tárgyat, mert nagyon sok időmet lefoglalja, és közben ugye nem a tanítás a fő tevékenységem.

Olyan formában vállaltam el, hogy egyrészt tömbösítettük a tantárgyat, vagyis a félév folyamán összesen 10 alkalommal van óra, másrészt nem egyedül tartom, hanem felkértem Gáspár Katalint, a Harmonet tulajdonosát, hogy tartsuk együtt. Így már nem jelentett akkora terhelést. Azóta volt pár félév, és ez a felállás működik. A jelenlegi félév utolsó órája pedig ma lesz – ami azért igazán érdekes, mert ezt nem mi tartjuk, hanem a hallgatók. Itt kell bemutatniuk azt a projektet, ami egyben a vizsga is: egy szabadon választott nonprofit szervezet közösségi média jelenlétének az elemzését és ez alapján javaslatot, hogyan lehetne az jobb.

Izgalmas feladat és izgalmas lesz az is, kiket választottak és milyen javaslatokkal érkeznek. Egyrészt egy ilyen feladattal kiderül, mennyire figyeltek a félévben, másrészt inspirálnak is, hiszen sokszor érkezett már olyan ötlet, amely egyedi és különleges volt.

Annyiban tehát ez most nem tanítás, hogy nem én tartom az órát, de annyiban igen, hogy a meghallgatás és az osztályozás is a feladat része. De mégsem lesz olyan fárasztó, mintha nekem kellene végig beszélni, és nem is lesz olyan hosszú, mint a korábbi péntekeken.

Jövőhéten pénteken pedig lesz egy új tantárgy, de arról majd egy hét múlva mesélek!

<!–

–> Ismét péntek, ismét tanításA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/04/30/ismet_pentek_ismet_tanitas