Hová tűntek a bannerek?

here-3343947_640.png

Elvesztek. Nem az összes, de nagy részük. A napokban kellett screenshotot csinálom bannerekről egy órámhoz, és akkor vettem észre, hogy sokkal kevesebb banner jelenik meg, ment pár éve. Nem szoktam magamtól bannereket nézni, bevallom, van hirdetésblokkolóm. Nem minden oldalon használom, de ahol korábban rengeteg banner volt, és lassította a böngészést, ott igen. Most kiderült, emiatt most nincs szükség blokkolóra.

Nagyon régóta olvasgatom a szakmai híreket, de valahogy erről nem volt azokban szó. Arról igen, hogy tavaly 5 százalékkal nőtt a piac, ami ugye kifejezetten jó eredmény, ismerve a történéseket. Amúgy jobban körbenézve találkoztam bannerekkel, sok kisebb oldalon (tehát amelyik nem a top 10-15-ben van) ugyanúgy sok banner van, mint korábban. Csak valahogy a nagyoknál lett kevesebb.

Nem tudom, ez trend-e, vagy pillanatnyi helyzet. A piac ugye elsősorban a hirdetőktől függ, de annyiban a tartalomszolgáltatóktól is, hogy hogyan áraznak. Kell még egy jó év minimum, hogy visszaálljon a piac a 2019 körüli állapotokra (illetve jó esetben oda, rosszabb esetben a 2017-esre talán), és majd akkor kiderül, hogy ez most csak anomália, vagy állandósuló változás.

És persze az is lehet, én tévedek, és csak éppen rosszkor kerestem bannereket. Mondjuk annyira nem hiányoztak…

<!–

–> Hová tűntek a bannerek?A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/04/26/hova_tuntek_a_bannerek