Helló, itt maradtam!

cyber-security-g0df01a066_640.jpg

Neked kik látják a statisztikáidat, hányan vannak bent a szolgáltatásaidban? Az online marketing feladatok egy jelentős része valamilyen szolgáltatáson keresztül történik. Facebook oldalakat kezelünk, Instagram csatornákban vagyunk bent, Google Analytics és Search Console fiókokat látunk, és így tovább.

Az elmúlt közel húsz évben nagyon sok cégnek dolgoztunk, és nagyon sok ilyen fiókhoz kaptunk hozzáférést. Aztán az együttműködés ilyen-olyan okok miatt vége lett, de mi bent maradtunk a fiókokban. És a mai napig látok néhány olyan cégnél adatokat, amelyekkel már sok-sok éve nem találkoztunk. De nem lettünk kirakva, és nem is hiszem, hogy sokat foglalkoztak volna azzal, ki is látja a fiókokat.

Pedig ez elég nagy biztonsági kockázat. Bár mi nem élünk vissza ezekkel az adatokkal, nem piszkálunk bele fiókokba, de igazából megtehetnénk. Senki és semmi nem akadályozna meg ebben bennünket, az üzleti etikán kívül. És csak remélem, hogy más cég is így áll ehhez…

Érdemes időnként átnézni a fiókok hozzáférését, és ha ezek nem megosztással lettek átadva, akkor bizony érdemes jelszót is cserélni időközönként. Ez nem paranoia, hanem óvatosság, adatbiztonság. Figyelni kell erre is.

<!–

–> A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2022/05/04/hello_itt_maradtam

Hozzászólás