Ha németországi cégalapításon gondolkozik, ezt a trükköt ne hagyja ki!

A németországi cégalapítás számos kihívást állít egy magyar vállalat elé: az egyik legnagyobb a folyamatos, anyanyelvi szintű ügyfélkapcsolat biztosítása. Ezt humán erőforrással rendkívül költséges fenntartani, egy összetettebb feladatok ellátására alkalmas, mesterséges intelligenciát használó chatbot azonban tökéletesen ellátja a feladatot, és hitelesen segíti az automatizált németországi terjeszkedést.

https://www.facebook.com/groups/kkv.uzlet/ - kiemelt csoport ajánlat

Az automata chatbotokkal való kommunikáció napjaink egyik legjobb marketingeszköze. Költséghatékony, olykor egyenesen ingyenes, és egy jól beállított robottal forradalmasítható a cég ügyfélkapcsolati kommunikációja.

A megoldás 2016-ban kezdett igazán elterjedni a Facebook 1,4 milliárd felhasználót számláló Messenger-szolgáltatásához kapcsolódva, majd egy évvel később már 100 ezer chatbot segítette a vállalatok marketingjét. Nem is csoda: a mérések szerint már sokkal jobb konverziót garantál egy chatbot, mint a hagyományos Facebook-kampány.

Automatizált ügyfélkapcsolatok

A szolgáltatás népszerűsége folyamatosan és látványosan emelkedik: Van Baker, a Gartner globális informatikai tanácsadócég kutatásokért felelős alelnöke azt mondta, 2020-ra a közép- és nagyvállalatok több mint 50 százaléka használja majd ezt a megoldást, míg Serényi János marketingszakember szerint 2025-re az ügyfélaktivitások 95 százalékában szerepet játszik majd a mesterséges intelligencia.

A magyar vállalatok számára a németországi cégalapítás   egyik legnagyobb problémáját a nyelvtudás hiánya jelenti. Egy jól működő céghez nem elegendő a kezdeti bürokratikus nehézségeket leküzdeni, a későbbiek során is szükséges folyamatosan a partnerek, vásárlók rendelkezésére állni. Ezt jelentős részben megoldják az automata chatbotok, melyek megfelelően beállítva tökéletesen elláthatják az ügyfélkapcsolatot, tehermentesítve a cég munkatársait, mégis folyamatos elérhetőséget biztosítva az új vagy éppen a már meglévő ügyfeleknek.

2019 egyik leghatékonyabb online marketing csatornájának előnye a folyamatos, 0-24 órás elérhetőség, melyet humán erőforrással kifejezetten költséges lenne biztosítani. Az előre beállítható kérdések és válaszok a munkaerő mellett időt is spórolnak, emellett orvosolják a csekély vagy egyenesen nemlétező nyelvtudás problémáját, legyen szó akár instant üzenetváltásról (standard messaging), feliratkozóknak kiküldött (subscription messaging) vagy promóciós üzenetekről (promotional message).

Intelligens megoldás a német piacra

A chatbotok hatalmas előnye a költséghatékonyság: léteznek ingyenes eszközök (pl. Chatfuel vagy ManyChat), amelyek előre megadott, irányított kommunikáción alapulnak, ám azokért a fejlettebb robotokért sem kell komoly összeget fizetni, amelyek már összetettebb feladatok ellátására is alkalmasak mesterséges intelligenciájuknak köszönhetően.

Ilyen intelligens megoldást fejlesztett ki a németországi cégalapítás területén többéves tapasztalattal rendelkező GmbH-UG.com  csapata, amely magában foglalja a chatbotot és a céges kommunikáció automatizálását. Mindezt németül, anyanyelvi szintű automatizmusokkal, amelyek kifogástalan szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek. Ne legyen senkinek kétsége: a sikeres kommunikációhoz elengedhetetlen a szövegek és dialógusok tökéletes megtervezése. Nincs annál idegesítőbb, mint amikor egy össze-vissza „beszélő” robottal próbál chatelni az ember – ilyen esetekben garantált az ügyfél negatív benyomása.