Google Térkép kutatás: biztonságtechnikai cégek

Google Térkép kutatás

Az elmúlt évek során több szektort (autószalon, étterem, szálloda, szépségszalonok stb.) Is vizsgáltam a Google Térkép en a lokalitas.hu színei alatt. A 2018, 2019 és 2020- as időszakban hatékony sok hiányosságot találtam a Google Cégem fiók ok vizsgálata során. A kutatási sorozatot folytatja a március március végén egy új szektorral a választásom, a biztonságtechnikai vállalkozások és a vettem nagyító aláírásával.

A kutatás alapja

Magyarországon egyre több biztonságtechnikai vállalkozással találkozhatunk országszerte. Profiljukat tekintve vannak riasztórendszerek et, kamerarendszerek et, beléptető rendszerek et, távfelügyelet et, adatvédelmi szolgáltatások és ellátó vállalkozások. Közülük emeltem ki 50 Budapesten található vállalkozó, akiknek a Google Térképen megjelenik (fiók igazolástól és véleménytől adott válaszokig) vizsgáltam.

Igazolt Google Cégem fiókok

A biztonságtechnikai vállalkozások számára nagy valószínűséggel a fiók birtoklásának területén. Az 50 vizsgált fiókból mindösszesen 6 cég esetén fordult elő, hogy nem volt aktiválva a cég Google Cégem fiókja a térképen. Rossz volt látni, hogy ezek között van olyan vállalkozás, aki 61 véleménnyel rendelkezett, és a fiókja nem volt aktív. Ebben a szektorban a 0 és 65 között volt a vélemény száma.
Tipp: Annak területén, hogy egy vállalkozás képes legyen a véleményekre válaszolni, statisztikai adatokból kinyerni, bejegyezni készíteni, elengedhetetlen az igazolt fiók megléte.

Alapszintű információk hiánya a Google Cégem fiókban

Sajnos a vizsgált fiókok között sok esetben találtam olyat, ahol a cégleírás nem vagy csak igen hiányosan volt megírva. Sajnos ezzel az a legnagyobb gond, hogy a Google ebből számos adatot használ és ha nincs jól kitöltve az versenyhátrányt jelent a versenytárs vállalkozások szemben.
Tipp: A Google Cégem információs felületén, mindig töltsük ki a komplex adatsort a címtől a vállalkozás leírásáig.

Google Cégem fiókba írt vélemények

Napjainkra nagyobb fontosabbak a Google Gégem fiókba írt vélemények és a rájuk adott cégek válaszok . Nem csak az algoritmus miatt kell figyelni, hanem a vállalati márka végett is. A megválaszolt vélemény mindig pozitív megítéléssel bírnak azok számára, akik a véleményeket olvassák. Sajnos ebben a körben a biztonságtechnikai cégek nem igazán jeleskednek. Az 50 cég közül egyetlen egy volt, aki minden véleményt választott. Ez a cég az MNS Védelem Kft. a társasházak adatvédelmi és biztonságtechnikai szakértője . A több szempontból nem találtam véleményre adott válaszokat.

Tipp: A vélemények számának növelése segít, hogy a cégünk jobb helyezést érjen el a Google Térképen! Fontos azonban megjegyezni, hogy nem csak ettől függ a Google Térképen történő rangsorolás. Sajnos napjainkban számos marketing vállalkozás ezt állítja, de ez csak fél igazság. A térképes rangsort számos dolog befolyásolja, de ez egy hosszabb blogbejegyzésünk témája lesz.

Összegzés

2018-as évekhez viszonyítva úgy érzem, hogy nagyot javult a Google Cégem fiókok kezelési morálja 2021-re. A biztonságtechnikai cégek mellett egyre több szektorban tapasztalom, hogy az igazolt fiókok száma napról napra növekszik. A vizsgált 50 biztonságtechnikai cég közül mindösszesen 6 volt olyan fiók, amiben a tulajdonosok nem tudták, hogy mi zajlik a vállalkozásuk körül a Google Térképen. Sajnos az adatok kitöltésében már több hiányosságot is tapasztaltam. A legnagyobb hiba ebben és sajnos a más szektorban is, a vélemények megválaszolásának elmulasztása. Véleményem szerint, ha valaki veszi a fáradtságot és rászán egy teljes napot az információs részek komplex kitöltésére, a képek és videók feltöltésére, akkor nagyot lép annak érdekében, hogy megtalálják a cégét a Google Térképen.

Kondor Albert
Kondor Albert

2005-óta foglalkozom marketinggel. Az elmúlt években számos vállalkozás stratégiai rendszerének felépítésében segédkeztem. Az elmúlt két esztendőben vállalkozások komplex marketing stratégia rendszerét fejlesztettem. A lokális marketing keretén belül megalkottam a Google Térkép kutatás módszertanát. Nem hiszek a tömegmarketingben. Vallom, hogy nincs két egyforma projekt és ez által nem lehet minden vállalkozás ugyan azt a stratégiai javaslatot. Gyakorlati tapasztalatom, hogy az egyedi megoldások határozzák meg minden vállalkozás sikerét.
Lokális területei: Google Cégem, Google Cégem Kutatás, Facebook local, Lokális keresőoptimalizálás
Oldalai: strategiaimarketing.blogspot.com ; Lokalitas.hu  lokalismarketing.blog.hu

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://www.lokalitas.hu/tudastar/47-google-terkep-kutatas-biztonsagtechnikai-cegek