Csöndes hatalmas változások

city-4991094_640.jpg

A tegnap előtti napnak két nagyon fontos, a hazai távközlési piacot érintő híre is volt. Ahogy valaki fogalmazott: több minden történt egy nap alatt, mint előtte évekig. A két hír egymástól független, de ugyanazokat a piacokat érinti. Az egyik egy tragédia: meghalt a Telenort tulajdonló cég fő tulajdonosa, a Petr Kellner. A másik egy felvásárlás: a 4iG vételi ajánlatát elfogadva várhatón tulajdonost vált a magyarországi Digi. Bár ez a tranzakció még meghiúsulhat, de ennek a valószínűsége szerintem nem túl nagy, így szeptemberre ez a tranzakció létrejöhet. Ezzel többek közt az Invitel Zrt. is új kézbe kerül.

A Telenor helyzete érdekes lesz. Korábban volt hazai vevőjelölt is rá, de végül cseh kézbe került. Most elképzelhető, ismét eladó lesz – nem lehet tudni. De az is fontos, hogy Petr Kellneré volt a Mall.hu is, aki szintén fontos szereplő a hazai piacon. Egy meghatározó tulajdonos halála nem szükségszerűen hoz változást, rövid távon. De hosszabb, akár 2-3 éves távon már jelentősen megváltozhat a stratégia, megváltozhatnak az elképzelések. Aminek a hazai piacra is hatása lehet.

Mindkettő esemény tehát olyan, amely bár tegnap történt, de még hetekig, hónapokig nem fogja észrevenni. Haladnak a dolgok a megszokott irányba, csak majd ezek az irányok fognak kisebb-nagyobb mértékben megváltozni. Persze a piac rugalmas, majd alkalmazkodunk hozzá mi is.

Mindenesetre érdekes fejlemény. Lehet, lesznek változások, ahol rá lehet mutatni: itt kezdődött. Ne felejtsük hát el.

Beszélgetnél erről másokkal, moderált körülmények között? Gyere, és lépj be az Onlinemarketing Klubba!

<!–

–> Csöndes hatalmas változásokA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/03/31/csondes_hatalmas_valtozasok