Brand körkép: Taki autómentő

Autómentés, autószállítás, furgonmentés Budapest, Pest megye, Magyarország

Sajnos, ami forog, az egyszer biztosan elromlik. Ez a kijelentés igaz az emberi test mellett bármelyik műszaki vagy mechanikai eszközre is. Talán az egyik legnagyobb stresszt az emberek életében a család gépjárművének meghibásodása okozza. Idő, energia és sok pénz a javítási költség. A baj csak akkor halmozódik, ha ez távol az otthonunktól történik. Ilyenkor jó, ha van az embernek egy ismerőse, aki autómentéssel foglalkozik. Takács Gergővel először az Autóklubnál találkoztam néhány évvel ezelőtt. Az élet úgy hozta, hogy nemrég az egyik barátomat húzta ki (szó szerint) a kátyúból. Vele készítettem most egy rövid interjút. 

Brand körkép: Taki autómentő

Taki autómentő: autómentéstől a furgonszállításig

Hogyan lettél autómentő?

Az autómentés, autószállítás, mint „munka” gondolata először 2016-ban fogalmazódott meg bennem. Régebben is érdekelt ennek a tevékenységnek a menete, de nem foglalkoztam vele különösebben. Láttam az utcákon szállító járműveket, hallottam innen-onnan autópályás sztorikat, és egyre jobban megtetszett a dolog. Mikor édesapám lerobbant gépjárművével Horvátország egyik távoli részén, egy ismerőse ment ki érte az autómentőjével, s hozta haza több mint 900 kilométerről. Azt hiszem ez volt az a pillanat, mikor eldöntöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

Brand körkép: Taki autómentő

Hogyan választottál autómentő járművet?

Sokat böngésztem az interneten, mire rábukkantam egy öreg Mercedes 309 D típusú autómentőre. Ehhez elég volt akkor a B kategóriás jogosítványom, így azonnal felkerekedtünk édesapámmal, s meg is vettük életem első autószállító járművét. Ez volt az első komolyabb lépés afelé, hogy Takács Gergőből Taki Autómentő legyen 🙂

Hogyan kezdted el az autómentő szakmát?

Ekkor még volt fix állásom, ahová naponta bejártam, ez mellett próbálgattam a szárnyaim kisebb, nagyobb sikerrel. Közben beléptem az egyik legnagyobb közösségi oldal autómentős csoportjaiba, ahol megismerkedtem néhány tapasztaltabb kollégával, akik annak ellenére, hogy végül is konkurencia is lehetek, rengeteget segítettek az elején.

Mi volt a belső indíttatás, ami hozzájárult ahhoz, hogy véglegesen autómentő legyél?

Tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, hiszen imádtam vezetni. A mai napig szeretek a volán mögött ülni és bár kicsit nagyképűnek hangozhat, a család, barátok visszajelzési alapján elég jól falom az aszfaltot. Sokéves rutin áll mögöttem és szerencsére még soha nem volt balesetem. Az autók imádata már pici korom óta jelen van az életemben, s ez nem változott meg a mai napig sem. Szeretek mindent, ami 2, vagy 4 kerekű. Az Old Timertől egészen a 2020-as legújabb kiadású modellekig. Rengeteget olvasok a verdákról, azok mechanikájáról, felszereltségekről. Igaz, mint autómentős, nem feltétlenül tudok 1-1 autót hosszasan megcsodálni, de volt alkalmam olyanokat szállítani, melyek örökre bevésődtek az agyamba.

Többek között azért is nagyon szeretem a munkámat, mert maga az autómentés/ szállítás, mint foglalkozás felettébb rugalmas, ami nekem, mint családapának hatalmas biztonságot ad. Természetesen vannak olyan napok, mikor reggeltől estig meg sem állunk, de ha bármire időt kell szakítanom, probléma nélkül megoldom. Ehhez olykor csak az ügyfelek rugalmasságára van szükség, de ha SOS mentés, szállítás jön közbe, az autómentős kollégák bevonásával már elintézettnek is tekintem a feladatot.

                        Brand körkép: Taki autómentő

Milyen képességekkel kell rendelkeznie egy jó autómentőnek?

Azt meg kell jegyezzem, hogy olykor nagy kihívások elé is állít ez a munka, de igen jó a probléma megoldó képességem, szeretek kommunikálni, türelmes, higgadt embernek tartom magam, így 1-1 fennakadás nem okoz gondot, sőt, minden ilyen esetből tanulok valami újat. Sőt, továbbmegyek, szinte minden autószállítás, mentés alkalmával tanulok valami újat. A mostani járványhelyzet miatt is nagyon mélyen bele kellett ásnom magam a jogokba, úthasználati szabályozásba. Mindig napra késznek kell lenni, hogy ne érjen meglepetés. Bevallom, azért nagyon sokat segít az is, hogy napi kapcsolatban vagyunk a többi autómentős kollégával, így egymásnak adjuk át a tudást. Mindig hallunk, tanulunk valami újat. Nem utolsó sorban pedig ennek a sok beszélgetésnek és infó cserének köszönhetően sok új barátra tettem szert, ami számomra nagyon fontos.

Végszó

Összességében csak köszönettel tartozom ennek a munkának. Ami igazából nem is munkám, hanem szinte a hobbim.

Ha valaki bajba jutott és autómentőt keres Budapesten, Pest megyében, Magyarországon, annak szívből ajánlom Gergőt.

Elérhetőségei:

Taki autómentő

web: https://takiautomento.hu/

telefonszám: 06703243777

cím: 1174. Budapest Koch Aladár u 24

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://strategiaimarketing.blogspot.com/2020/11/brand-korkep-taki-automento.html