Berki a halálával is különlegeset tett

death-g83253e46d_640.jpg

Egy évben Magyarországon kb. 130 ezer ember hal meg. Ez naponta átlag 350 ember. Ezek szikár számok, tények, amelyeket mindenki ismerhet. Sajnos mindannyian megtapasztaljuk, hogy mennyire tragikus, szomorú lehet egy haláleset. Minél fiatalabban hal meg valaki, minél értelmetlenebb a halála, annál nagyobb tragédiának gondoljuk.

De vannak olyan halálesetek, amik nemcsak tragédiák, hanem hírek, olyan hírek, melyek közérdeklődésre tartanak számot. Minél ismertebb valaki, minél inkább aktív valaki a halálakor, annál többen olvassák el a róla szóló híreket. Így volt 2022. május 6-án is, amikor egy ismert és a médiában kifejezetten sokat szereplő ember, Berki Krisztián meghalt. Ráadásul aznap halt meg M. Richárd is, aki szintén sokat szerepelt a médiában. Kétségtelen, a két eset közül Berki Krisztiáné sokkal több embert érdekelt, és sokkal több embert meg is döbbentett.

Így nem csoda, hogy az átlaghoz képest olvasottabbak lettek azon a napon azok a portálok, ahol erről a halálesetről lehetett többet olvasni. És ez a nap így el is hozta azt a hihetetlen számot, amit bárki megnézhet a Dkt.hu hivatalos adatai között.

2022. május 6-án a Blikk.hu nézettsége 1 968 872 egyedi látogató volt.

Annak a Blikk.hu-nak a látogatottsága, amelyet egyébként átlagosan 750-850 ezer ember olvas naponta. A több, mint kétszeres olvasottság messze magasabb, mint amit bármely választás vagy akár háború hozott az utóbbi időben. Messze magasabb, mint amit eddig bárki elért a hazai piacon. Hihetetlenül magas szám.

Egyébként aznap erős volt minden olyan szereplő, amelyik foglalkozott a hírrel:

  • origo.hu: 1 341 912 egyedi látogató
  • 24.hu: 1 241 068
  • Index.hu: 1 184 560

Ezek az 1 millió fölöttiek aznap. Ahogy egy ismerősöm fogalmazott: Berki Krisztiánnak az olvasók állítottak síremléket. 

Azt hiszem, ez egy olyan mérföldkő a hazai online sajtó életében, amit sokáig nem fogunk még túlszárnyalni. Érdemes megjegyezni, és látni, milyen érdeklődést válthat ki egy közismert (és amúgy eléggé megosztó) celeb halála. Jól mutatja egyébként, miért foglalkozott Berkivel életében annyira sokat a bulvár, miért volt fontos a kereskedelmi tévéknek a személye: ennyire sok embert érdekelt, mi történik vele.

Láthatóan egyébként a mai napig téma a halála, és mindaz, ami a halála körül történik. Talán a fentiek megmagyarázzák miért. A Telex írt egy jó cikket magáról a jelenségről is, azt érdemes elolvasni.

Sajnálom egyébként, hogy ez így hír lehetett. Őszinte részvétem a családjának, és mindenkinek, aki szerette, vagy érdeklődött az élete iránt. Láthatóan jó sokan vannak ilyenek.

<!–

–> A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2022/05/13/berki_a_halalaval_is_kulonlegeset_tett

Hozzászólás