Az iWiW története

wiw_logo.jpgTavaly óta tanítunk a Wekerlén közösségi média marketing tantárgyat, amiben tartok egy órát arról is, hogy milyen volt Magyarországon a közösségi média története. Amikor ezt a témát elkezdtem feldolgozni, egyértelmű volt, hogy az iWiW az, amiről a legtöbbet kell beszélni.

És most itt van ez a fél órás videó, amely néhány fontos érintett szereplőn keresztül elmeséli az iWiW történetét. Nagyon jó film, szerintem profin elkészített, informális. Másrészt egyfajta nosztalgia az egész. Sok fontos dolgot érintve, és sok fontos dolgot nem érintve. Több fontos szereplő hiányzik, miközben azt gondolom, a film mégis kerek.

Örülök ennek a filmnek, mert azzal, hogy én is végigéltem az iWiW történetét, kicsit nekem is az emlékekről szólt. De azon gondolkoztam, miközben hallgattam, hogy vajon rajtunk, szakmabelieken kívül ez még kit érdekel igazán? És ha a lányaimnak megmutatom ezt a filmet, vajon mennyit értenek belőle? Talán lehetne ebből egy érdekes beszélgetés: nyilvános vetítés, lábjegyzetekkel, kiegészítésekkel. Mert azt hiszem, sok olyan része van a témának, amit csak óvatosan említ a film, de ki lehetne bővebben is fejteni.

Ha még nem láttad, nézd meg itt:

[embedded content]

Köszönöm a készítőknek, köszönöm a szereplőknek, hogy együtt emlékeztek. Ha pedig valakit érdekel, én ezen a blogon hogyan éltem meg az iWiW-et, ajánlom a figyelmébe az itt megjelent írásokat.

(A WIW logó forrása a Wikipédia)

<!–

–> Az iWiW történeteA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2020/03/01/az_iwiw_tortenete