Árösszehasonlító oldalak – kezelésük és helyzetük Szlovákiában

Árösszehasonlító oldalak – kezelésük és helyzetük Szlovákiában

Az online vásárlási folyamat számos olyan forrásból áll, amelyek befolyásolják a vevő végső döntését. A vásárlás döntő tényezői mindannyiunk számára egyediek, de a legtöbb vásárló számára valószínűleg a legfontosabb tényező az ár. Ezért jöttek létre az úgynevezett árösszehasonlító oldalak, amelyek manapság nagyon népszerűek.

Hogyan működnek az árösszehasonlító oldalak?

Már a névből egyértelmű, hogy ez a különféle eshopokban szereplő termékek tömeges összehasonlítása, amely ugyanazt a terméket kínálja. A legalacsonyabb ár az, amit a vevő keres, vagy sem? Valójában a beszerzési folyamat elsődleges tényezője a termék végső ára, de nem mindig erről szól.
A döntési tényezők között szerepelhet az információ mennyisége a termék részletességének szintjén, a hozzáadott érték vagy az e-bolt általános értékelése, amely a terméket eladja.

Valójában csak az árról szól?

Ha nem vesszük figyelembe az árat, a döntési tényezők közé belefoglalhatjuk az információ mennyiségét (szöveges, vizuális vagy audiovizuális) a termék részletességének szintjén, a hozzáadott értékét vagy a terméket értékesítő e-üzlet általános értékelését. Szinte minden marketing szakértő próbálja az egyszeri ügyfelet visszatérő vásárlóvá változtatni. Ezekkel a benchmarking platformokkal jutalmakat lehet nyerni díjak formájában, amelyek bizalomkeltőek lehetnek, és ezáltal növelhetik a vásárlás relevanciáját.

Az árösszehasonlító oldalak előnyei

Célzás – Az emberek egy adott termék legalacsonyabb árát, vagy egy adott modellt tudnak keresni a sorozatszáma alapján. A megfelelő termékbesorolás és osztályozás révén az emberek számára megfelelő árut kínálja fel, a megfelelő időben és helyen.
Költség – Csak a tényleges látogató után fizet a webshop (CT).

Ha úgy döntesz, hogy az ár-összehasonlítót beveszed a webáruházadba, akkor készítsd el az XML fájlt a megfelelő formátumban, az adott platform igényei szerint.

Árösszehasonlító oldalak Szlovákiában

Heureka – Szlovákiában az árösszehasonlító oldalak legnagyobbja. A Heureka sokféle terméket összehasonlít, és igyekszik lefedni a legnépszerűbb kategóriákat és termékeket.
Najnakup – a második legnépszerűbb összehasonlító oldal. A Heureka-hoz hasonlóan igyekszik lefedni a legkeresettebb termékeket, ezáltal megfelelő versenyt képviselve más összehasonlítókkal szemben.
Pricemania – az árösszehasonlító iparág harmadik legnagyobb versenytársa, amely az eshopok értékesítés legnépszerűbb termékeire összpontosít.
Glami – ezt az eszközt egy adott kategória – ruházat és divat – termékek összehasonlításával lehet jellemezni.
Favi – a fent említett összehasonlító képe, Glami készítette a Favi bútor-összehasonlító oldalat is, amely egyre népszerűbb.
Biano – az otthon kategóriájának összehasonlítója, amely öt országban működik. Amellett, hogy bútorokat, kiegészítőket és dekorációkat kínál, rendszeresen ad tanácsot és tippeket belsőépítészek és építészek számára.

Szeretnél terjeszkedni Szlovákiában? Szeretnél bővebb infót arról, hogy hogyan tudunk ebben már mától segíteni neked? Akkor keress fel minket itt.

Ha szeretnél értesülni legújabb cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a közösségi médián.