Ahol a budapesti cégeknek ajánlott jelen lenniük: ittlakunk.hu

ittlakunk.hu oldal

Az ittlakunk.hu tulajdonképpen egy kerületi hírlap vagy portálcsoport, mind a 23 budapesti kerületben működtet egy-egy helyi lapot 2012 óta.


A helyi lapcsoport egyik erőssége, hogy a folyamatosan frissülő, és az általa üzemeltetett kerületi Facebook-oldalakon megosztott hírtartalom mellett közel 20 ezer helyi üzlet/szolgáltatás adatait is tartalmazza (ezek jelentős részét ráadásul maguk a szolgáltatók, illetve marketingeseik töltötték fel és frissítik).


Sőt a havi közel 800 ezer egyedi látogató valamivel több, mint a fele éppen valamilyen helyi szolgáltatást keresve jut el az oldalra. A többiek helyi hírek, programok iránt érdeklődő olvasók.


Egy szó mint száz: budapesti vállalkozóként erősen ajánlott igénybe venni az ittlakunk.hu–t, ahová – egy egyszerű regisztrációt követően – bárki fel tudja tölteni cége (üzlete, szolgáltatása) adatait (pont, ahogy a Google Cégemre: név, cím, nyitva tartás, fotók, weboldal stb,).


Mivel az oldalt kedveli a Google, ezért az itt elhelyezett link(ek) jó alapjai lehetnek egy helyi érdekeltségű cég (vagy egy nagy hálózatos cég egy-egy egysége) keresőoptimalizálási munkájának.


Különösen fontos ez azért, mert a szolgáltatások utáni kutakodásban egyre nagyobb szerepet játszik a lokalitás: a XIII. kerületi fogorvosra, újpesti gumisra, zuglói fodrászra (a sort a végtelenségig sorolhatnánk) egyre többen keresnek.


A jelenlét persze nemcsak a fentebb írtak miatt fontos, hiszen a látogatók jelentős része keresők igénybevétele nélkül, közvetlenül keresi fel az ittlakunk.hu oldalait, vagy egy-egy számára fontos helyi hír, programajánló kapcsán kerül az oldalra. Így akár egy szolgáltatásról vagy cégről szóló hír publikálására (boltnyitás, költözés, új étlap, új akció stb.) is tökéletesen alkalmas a felület.

Amit az ittlakunk.hu szakemberei javasolnak, hogy első lépésben töltsük fel a cég adatait az oldalra.

Egyszerű cégfeltöltés lépései

  1. Magánszemélyként itt lehet regisztrálni az oldalon: http://19.kerulet.ittlakunk.hu/regisztracio (a 19-es számot az adott kerület sorszámával helyettesítve)
  2. Itt lehet a cég adatait feltölteni: http://19.kerulet.ittlakunk.hu/ceg-feltoltese (ez esetben is saját kerülete sorszámával helyettesítve a 19-es számot).

Második lépésben érdemes viszonylag alacsony hirdetési díjért a saját hirdetésünket a listák elejére, vagy akár egyes konkurensek adatai mellett is megjeleníteni.Összeségében ez a két lehetőség segítséget nyújt abban, hogy a Budapesten működő vállalkozások lépéseket tegyenek a helyi marketing tevékenységük javításáért.

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
http://www.lokalitas.hu/tudastar/17-ahol-a-budapesti-cegeknek-ajanlott-jelen-lenniuek-ittlakunk-hu