Adj el 10 terméket veszteséggel, vagy kis profittal, hogy utána milliókat kaszálj!

Vagy eleve megtudd, hogy igazából nincs szüksége az embereknek arra, vagy te magad nem tudod eladni és igazából megkíméled magad a kudarctól. Gondolkodtál már termék értékesítésben, esetleg webshopban, vagy abban, hogy behozol egy terméket, vagy sajátot készítesz és azt értékesíted? Na akkor mutatok egy módszert, amit érdemes követned.

Amikor üzleti tervet készítesz, és mondjuk egy átlagos tanácsadóval beszélgettek, akkor ő nem fogja elmondani neked a következőt. Teszteld le a piacodat, akár még veszteséggel is. Mert lehet bármilyen jó az üzleti terved, pénzügyi terved bizony a piacon dől el, hogy sikeres leszel-e, mennyi a költséged, kiadásod és mekkora piacot tudsz lefogni. Azt végképp nem fogják tanácsolni neked, hogy adj el veszteséggel, vagy kis profittal. Miért? Mert a legtöbben nem látják át, hogy így lehet most pár darabnál kockáztatsz, de ezzel biztosítod be jobban a későbbi profitodat.

Már ténylegesen elindulsz!!!

Arról nem is beszélve, hogy ez megkönnyíti majd a pénzügyi terved, vagy cashflow terved elkészítését.

Szóval az alábbi helyzetben vagy:

 • kinéztél egy terméket Aliexpressen, Alibaba-n,
 • vagy máshol, valamilyen gyártónál, akár hazainál is
 • vagy saját készítésűben gondolkodsz
 • de nem akarsz nagyot kockáztatni.

Mondok néhány példát, így könnyű lesz megértened mire gondolok:

 • Borwebshopot akarsz és piaci áron megveszed a bort, majd eladod (mondjuk ehhez kell majd engedély, de nem kockáztatsz nagy készletet).
 • Aliexpressen berendelsz 10 terméket, megpróbálod eladni bárhol. Mondjuk itt egyébként is van már profitod, hát még akkor ha majd Alibabaról rendeled, tudod ott nagyobb tételben lehet.
 • Például akarsz saját márkás tabletet. Ami egyébként tényleg lehetséges. Először rendelsz néhány kínait, kutatva olyan Aliexpressz értékesítőnél aki fenn van Amazonon is, és tud saját márkásat is gyártani. Legalább látod a minőségét… Pl. Most azonnal tudnék rendelni Minner logós tabletet, vagy bármilyen IT kütyüt, vagy igazából bármit.
 • Tudod pl. leírod Jófogáson, vagy Facebookon, hogy véletlenül többet rendeltem, 1 helyett 10-et, így 9-et eladok X ft-ért.

Bármelyiket nézzük akkor lesz igazán nagy profitod már, amikor nagy mennyiségben tudod értékesíteni őket. Ez eddig tiszta is, ez a törvényszerűséggel te is egyetértesz.

Amivel tehát a legjobban jársz az, hogy:

 • Készítesz egy promóciós oldalt a termékednek, egy egyoldalas oldalt, amit akár lehet WordPressel, vagy Wixxel is.
 • Vagy csak egyszerűen eladod Facebookon, akár már létrehozol rá egy oldalt is, vagy Marketplace-en, vagy Jófogáson
 • Eladsz 10-20 darabot úgy, hogy bár profitod alig lesz, de már kezded felmérni a piacodat, van-e igény, el tudod-e adni. Nem akarok tippeket adni, de ha ügyes vagy még nem is számít üzletszerű tevékenységnek az elején (ha érted mire gondolok).
 • Már itt tesztelsz például marketing szövegeket, hirdetés szövegeket, legalább el kezdesz vele foglalkozni és nem csak tologatod, hogy: “Jajj de jó lenne elindítani egy ilyet…”

Webáruház, webshop és kapcsolódó cikkek itt: 

 

A cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://minner.hu/adj-el-10-termeket-veszteseggel-vagy-kis-profittal-hogy-utana-milliokat-kaszalj/