A sajtos

cheese-3463368_640.jpg

Pár hete, talán az első igazibb nyári hétvégén Szegeden jártam. Éppen akkor volt egy kézműves-kirakodó vásár a városban, ami jó programnak tűnt aznapra. Megnéztünk, költöttünk, vettünk kézműves sajtokat is. Rajongok a sajtokért, elég sok félét ettem is már, itthon is mindig van olyan 8-10 féle legalább. Így itt is bevásároltam, vettem többfélét, többek közt két és fél éves sajtot is.

Hazamenve megkóstoltuk, és tényleg finomak, mind. A lányom még kint volt a vásárban, megkértem, kérjen már egy névjegykártyát a sajtostól! Hátha akarok még rendelni, vagy legalább elmenni, ha éppen Budapesten jár (mert szokott, az elmondása szerint). És hát kapott is egy papírt a lányom, kézzel írva, név, telefonszám – és ennyi.

Elfogadom, hogy nincs kapásból szórólap vagy névjegykártya, bár egy kiló sajt árából már egészen sok szóróanyag tudna készülni. (Ezek nem az olcsó, 1-2 ezer forint közötti árú sajtok.) Azt is elfogadom, nem költ weboldalra, mert nem érzi fontosnak. De azért így 2021-ben mégis jó lenne valami online jelenlét, legalább egy Facebook oldal – az igazából ingyen van, állandóan piacokon, vásárokon vannak, pár fotót csinálni sosem nehéz, és elég annyi tartalom, hogy kiírja, mikor merre járnak az országban.

Mert lehet, neki természetes, hogy “kéthetente Budapesten a már-elfelejtettem-melyik piacon” járnak, de nekem azért ez nem mond sokat. És az sem túl életszerű, hogy hívogatom, hol járnak éppen.

Végül azért rákerestem a nevére, és van Facebook oldala a cégnek, és weboldala is, csak sajnos nem frissül. Így még érthetetlenebb, hiszen a felület is megvan. 

Egy kicsi, egy-két fős vállalkozásnak is fontos, hogy elérhető legyen. 2021-ben ez aktív online jelenlétet is jelent, és olyan esetben, mint ez is, amikor nincs egy üzlet, ahol örökké el tudom érni, konkrét márkaépítést is jelenthet. Ismerem maga, pár hónap, és elveszítem a papírt. Aztán már idővel csak ez a bejegyzés fog emlékeztetni, hogy volt egy fantasztikus sajt élményem.

Mert amennyire nem kommunikálnak a neten, annyira tudnak jó sajtot csinálni. Tényleg finomak!

<!–

–> A sajtosA cikk eredetileg az alábbi címen jelent meg:
https://onlinemarketing.blog.hu/2021/06/08/a_sajtos